ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві п'яний водій влетів у припарковане авто, вийшов із машини і заснув

На щастя, в ДТП обійшлося без постраждалих.

У Києві п'яний водій влетів у припарковане авто, вийшов із машини і заснув
Фото: facebook.com/kyivpatrol

У Києві п'яний водій потрапив в аварію, після чого вийшов зі своєї машини, ліг на землю неподалік від місця ДТП і заснув.

Про це повідомила пресслужба патрульної поліції у фейсбуці.

ДТП сталася рано-вранці на вулиці Тургенєвській. За словами очевидців, п'яний чоловік за кермом автомобіля Volkswagen врізався в припаркований Suzuki, потім вийшов з-за керма, ліг поруч на землю і заснув.

Приїхавши на місце виклику, патрульні виявили чоловіка з явними ознаками алкогольного сп'яніння, який не розумів, що сталося і як він опинився там.

Фото: facebook.com/kyivpatrol

"За попередньою інформацією, 57-річний водій не врахував дорожньої ситуації, не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався бокового інтервалу і, як наслідок, не впорався з керуванням і скоїв наїзд на припаркований транспортний засіб Suzuki. У результаті зіткнення автомобіль Volkswagen перекинувся набік, а Suzuki отримав серйозні механічні пошкодження. Дивом у цій дорожній аварії обійшлося без травмованих", - йдеться в повідомленні.

Пройти огляд на стан сп'яніння в установленому законом порядку громадянин відмовився. На нього склали протокол за ч.1.ст. 130 (керування в стані сп'яніння) і протокол за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП).

Нагадаємо, в столиці протягом передноворічного тижня значно зросла кількість аварій на дорогах. Так, з 23 по 29 грудня зафіксували 1040 аварій, у тому числі 62 з потерпілими, а тиждень перед тим сталося 962 аварії, з них 44 з потерпілими.

У листопаді 2018 року в Україні ввели кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані. За водіння в стані алкогольного сп'яніння передбачається штраф у розмірі 10,2 тис. гривень і позбавлення прав на 1 рік, а водія, якого двічі протягом 5 років адміністративно карали за керування транспортними засобами в стані сп'яніння, штрафують на 40,2 тис. гривень і позбавляють права керування транспортними засобами на 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram