ГоловнаСуспільствоВійна

"Укрзалізниця" пустила електричку у прифронтове селище Верхньоторецьке (оновлено)

На ділянці "Фенольна - Скотовата" вперше з 2014 року пустили пасажирські поїзди.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"Укрзалізниця" запустила електричку у прифронтове селище Верхньоторецьке, вперше з 2014 року відновивши приміський рух на ділянці між станціями "Фенольна" (Новгородське) і "Скотовате" (Верхньоторецьке).

Про це йдеться на сайті компанії.

Із 30 грудня до станції "Скотовате" курсуватимуть дві пари приміських електропоїздів зі Слов'янська - вранці і ввечері. Раніше вони їздили тільки до "Фенольної".

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"Окрім призначення поїздів далекого сполучення, які з'єднують схід країни з іншими регіонами, ми розвиваємо і місцеві залізничні перевезення. Влітку відновили рух на ділянці Волноваха - Південнодонбаська. А зараз, напередодні новорічних і різдвяних свят, ми відновлюємо рух до станції "Скотовата", - цитують у повідомленні голову правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцова.

Залізничну інфраструктуру готували разом зі штабом Операції об'єднаних сил, Головним управління Національної поліції і за сприяння Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Був відновлено пошкоджений обстрілами фасад будівлі вокзалу "Скотовата", відремонтовано систему опалення і внутрішнє оздоблення. Задля безпеки пасажирів й організації роботи відділу поліції встановлено додатковий паркан, організовано систему відеоспостереження.

Також на ділянці "Скотовате - Фенольна" відремонтували пристрої сигналізації та зв'язку. Прокладено пішохідний перехід на 35 км ПК 10 перегону "Скотовата - Петруньки".

Пресслужба Операції об'єднаних сил уточнила, що станція "Скотовата" не працювала з 2015 року.

"Запуск станції дає можливість добиратися працюючим жителям до місця роботи, студентам - до місць навчання, пенсіонерам - для отримання пенсій та, що важливо, для закупівлі необхідних ліків. Тобто відтепер завдяки роботі залізниці все можна робити набагато швидше. Наше спільне завдання - мінімізувати наслідки війни для місцевого населення, перш за все для дітей і літніх людей", - заявив помічник командувача Об'єднаних сил зі стратегічних комунікацій полковник Дмитро Бородавко.

Перший поїзд на станції "Скотовата" зустрічали з оркестром.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram