ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області 5-місячний хлопчик загинув після того, як його випадково облили окропом

Мати не звернулася за допомогою до медиків.

В Одеській області 5-місячний хлопчик загинув після того, як його випадково облили окропом
Фото: EPA/UPG

В Одеській області 5-місячний хлопчик загинув після того, як його з необережності облили окропом старші діти. Про це повідомили в Нацполіції області.

Трагедія сталася в одному із сіл Захарівського району.

"Поки мати була на подвір'ї, в будинку залишилися п'ятеро малолітніх дітей, старшому з яких - 8 років. Граючи, діти перекинули чайник і облили окропом свого п'ятимісячного брата. В результаті малюк отримав значні опіки голови та тулуба", - йдеться в повідомленні.

27-річна мати не звернулася за допомогою до медиків, а вирішила самостійно обробити уражені ділянки тіла засобом для лікування опіків. Наступного дня хлопчик перестав подавати ознаки життя. Лікарі «швидкої», яких на прохання матері викликала сусідка, констатували його смерть і повідомили про подію в поліцію.

За фактом смерті дитини відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України. Однак з урахуванням встановлених обставин події, вирішується питання про перекваліфікацію на ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною) КК.

Зараз тіло немовляти направлено на судово-медичну експертизу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram