ГоловнаСуспільствоЖиття

Сім'ї Героїв Небесної Сотні вимагають у Рябошапки пояснень у зв'язку із заміною прокурорів у справі Майдану

Після суду адвокати і постраждалі поїхали в Генпрокуратуру, до них викликали наряд поліції.

Сім'ї Героїв Небесної Сотні вимагають у Рябошапки пояснень у зв'язку із заміною прокурорів у справі Майдану
Фото: facebook.com/HeavenlyHundredLawyers

Сім'ї Героїв Небесної Сотні вимагають негайних пояснень від генерального прокурора Руслана Рябошапки у зв'язку із заміною прокурорів у справі про розстріл активістів Євромайдану.

Про це інформує Адвокатська дорадча група.

Повідомляється, що родичі загиблих Героїв Небесної Сотні разом з представниками прийшли в ГПУ, щоб зустрітися з генпрокурором.

"Пане генеральний прокурор, майте мужність зустрітися з сім'ями Героїв Небесної Сотні і пояснити їм, чому ви замінили групу прокурорів у кримінальному провадженні за обвинуваченням беркутівців чорної роти", - заявила представник потерпілих Олена Сторожук.

Адвокати та потерпілі у справі про розстріли Героїв Небесної Сотні приїхали під ГПУ. Однак генпрокурор до них не вийшов. Тому вони прикріпили звернення до Рябошапки до дверей Генпрокуратури.

Пізніше Олена Сторожук повідомила, що під будівлю ГПУ приїхала поліція.

"Рябошапка нас почув. Приїхали патрульні за викликом "про скупчення мітингувальників перед ГПУ", - написала вона у фейсбуці.

Як повідомлялося, суддя Апеляційного суду Васильєва під час слухання апеляційної скарги у справі про розстріл Небесної Сотні зачитала постанову генерального прокурора Руслана Рябошапки про те, що в справу вводять нову групу прокурорів, а прокурорів, які підтримували обвинувачення у справі - Олексія Донського, Яніса Симонова, Ігоря земського і Дениса Іванова - виключають з групи прокурорів.

Нагадаємо, в Апеляційному суді Києва 27 грудня розглядалася апеляційна скарга "ексберкутівців" Олега Янішевського, Олександра Маринченка, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтури, обвинувачених у злочинах, що призвели до смерті 49 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Скаргу було подано на рішення Святошинського суду про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Адвокати потерпілих і прокурори у справі, які досі підтримували обвинувачення, заявили про те, що необхідний час для прояснення повноважень прокурорів і вивчення ситуації та попросили відкласти розгляд справи. Врешті суд переніс розгляд апеляції на 28 грудня.

Напередодні надійшла інформація про занесення "ексберкутівців" у список на обмін. За словами прокурора Яніса Симонова, спроба занести "ексберкутівців" з цієї справи в обмінний список робиться не вперше. І для того, щоб це здійснити, через Апеляційний суд намагаються зняти з них арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram