ГоловнаСуспільствоПодії

У Кіровоградській області співробітників "Ощадбанку" підозрюють у привласненні коштів пенсіонерів і дітей з інвалідністю

Підозрювані привласнили близько 2,2 млн грн коштів вкладників.

У Кіровоградській області співробітників "Ощадбанку" підозрюють у привласненні коштів пенсіонерів і дітей з інвалідністю
Фото: Сергей Нужненко

У Кіровоградській області прокуратура повідомила керівника відділення і провідного економіста одного з відділень "Ощадбанку" про підозру в привласненні вкладів пенсіонерів і дітей з інвалідністю. Про це повідомив пресцентр Генпрокуратури.

Слідство встановило, що керівник районного відділення, ймовірно, в змові з провідним економістом у період з 2016-го по 2018 рік привласнювали кошти клієнтів банку шляхом проведення безпідставних операцій, у тому числі здійснюючи безготівкові перекази з депозитних рахунків на підставні карткові рахунки за підробленими документами.

У результаті такої схеми постраждали 72 особи, здебільшого - пенсіонери та діти з інвалідністю. Підозрювані привласнили близько 2,2 млн грн коштів вкладників.

Триває досудове розслідування.

Агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на пресслужбу "Ощадбанку", повідомило, що внутрішні служби банку самостійно виявили цей факт зловживання в результаті перевірок. Банк звернувся із заявою в правоохоронні органи і надав документи для підтвердження.

"Банк упродовж року активно співпрацював зі слідством і ініціював процес завершення справи і передачі його до суду. Винуватих співробітників банку відразу звільнили з займаних посад. Зараз усім дітям кошти повернули в повному обсязі, стосовно інших клієнтів триває процес повернення", - сказано в коментарі пресцентру.

Нагадаємо, раніше НАБУ завершило розслідування за підозрою 13 осіб у заволодінні $20 млн коштів "Ощадбанку".

З вересня 2013-го по січень 2014 року бенефіціарний власник групи "Креатив", яким є Станіслав Березкін, за змовою з іншими власниками ПАТ "Креатив груп" з-поміж керівництва і товариства "Кредитне брокерське агентство" шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами ПрАТ "Креатив" організував заволодіння коштами, отриманими в "Ощадбанку" під виглядом укладеного договору кредитної лінії на $20 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram