ГоловнаСуспільствоЖиття

АМКУ рекомендує кільком виробникам вина припинити оформлення продукції під виглядом грузинської

Деякі виробники оформляють свої вина під виглядом грузинських, лише маленькими літерами вказуючи, що це український продукт.

АМКУ рекомендує кільком виробникам вина припинити оформлення продукції під виглядом грузинської

Антимонопольний комітет рекомендує кільком українським виробникам вина припинити оформлення своєї продукції під виглядом виробленої в Грузії. Про це повідомляє пресцентр АМКУ.

Рекомендації стосуються:

- АТ "Коблево" (Миколаївська область, входить у холдинг "Баядера Груп");

- СП "Аквавінтекс" (Одеська область, торгові марки BSW, "Аякс");

- "Одесавинпром" (Одеса, торгові марки "Французький бульвар", "Вина Гулієвих").

Згідно з повідомленням комітету, вказані компанії оформляють пляшки етикетками з елементами грузинського прапора, написами з буквами грузинського алфавіту, зображенням карти Республіки Грузія, чоловіків у грузинському національному вбранні тощо.

"Назви напоїв також недвозначно пов'язують їх з Кавказом. Урешті-решт, саме ці елементи оформлення є домінуючими, тоді як інформація про українського виробника напою - маленькими літерами", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим АМКУ рекомендував вжити заходів щодо недопущення поширення на етикетках і контретикетках вина позначень, які можуть бути сприйнятими як інформація про походження цього напою.

За даними аналітичної системи YouControl, "Аквавінтекс" перебуває в стані банкрутства, а також у компанії закінчився термін свідоцтв на більшість торгових марок, окрім "Шереулі Грузинський" і "Дель Мар".

Кінцевим бенефіціаром компанії є приватна виробничо-комерційна фірма "Альтаїр С.А" (Одеса), засновником якої є, своєю чергою, Ігор Об'єдков.

Нагадаємо, з 23 грудня Україна припинила експорт алкогольних напоїв під назвами коньяк, арманьяк, граппа, херес, а також шампанського. Україна експортуватиме ігристе вино і бренді відповідно до кодів класифікації зовнішньоекономічної діяльності.

Згідно з положенням 3 регламенту Європейського парламенту і Ради, країнами походження, які можуть використовувати назви шампанське, коньяк, арманьяк, граппа, бренді і херес є Франція, Італія і Іспанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram