ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області без води залишаються 23 000 абонентів, без опалення - понад 5000

Насосні станції підключили до електроенергії, але через підвищеного тиску у системі стався прорив труб.

У Луганській області без води залишаються 23 000 абонентів, без опалення - понад 5000
Фото: Макс Требухов

У Луганській області близько 23 000 абонентів залишаються без водопостачання. Насосні станції "Лисичанськводоканал" відключали від електроенергії за борги, а після відновлення поставок стався прорив трубопроводу, повідомили у пресслужбі ДСНС

"Через підвищений тиск у системі стався прорив трубопроводу діаметром 600 мм, через що без водопостачання залишаються частина Лисичанська, Привілля і Новодружеська (близько 23 000 абонентів)", - уточнили у ДСНС.

Робота котельні була припинена у зв'язку з недостатньою кількістю води у Лисичанську, через що близько 110 житлових будинків (5200 абонентів), три дитячі садки, три школи, ще три навчальні і п'ять медичних закладів залишаються без теплопостачання.

Повідомляють, що у разі необхідності здійснюватиметься підвезення води.

Нагадаємо, 24 грудня понад 80 тисяч жителів міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля, а також 35 навчальних та 25 лікувальних установ Луганської області залишилися без водопостачання.

Воду в Лисичанську раніше відключали також 18 жовтня. Жителі з Лисичанська, Привілля і Новодружеська були без води. Через це 22 жовтня оголошували надзвичайну ситуацію. Відключення води відбуваються через заборгованість за спожиту електроенергію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram