ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві з'явиться "кризова кімната" для жертв домашнього насильства

Постраждалі зможуть отримувати там психологічну та медичну допомогу.

У Києві з'явиться "кризова кімната" для жертв домашнього насильства
Фото: fakty.com.ua

У Києві навесні 2020 року планують відкриття "кризової кімнати" для жертв домашнього насильства, у якій вони зможуть проживати до десяти днів. Про це повідомили на офіційному порталі столиці.

За словами заступника голови КМДА Марини Хонди, з 3500 опитаних киян більшість не знають, куди звертатися, якщо ти став жертвою насильства в сім'ї. Потерпілі не хочуть йти у соціальні служби, оскільки бояться опинитися потім з насильником один на один. З цією метою місцева влада вирішила відкрити місце, де потерпілі могли б пожити і отримати необхідну допомогу.

"Це "кімната" на випадок, коли поліція задокументувала факт насильства, але жертві потрібен час, щоб знайти усі документи і зорієнтуватися, що робити далі. Тому людина може десять днів перебувати у такій "кризової кімнаті", отримати первинну психологічну допомогу і пройти медичний огляд. Якщо у людини є родичі - з ними зв'яжуться. Якщо йти зовсім нікуди, тоді збираються документи для поселення у притулок до вирішення питання", - пояснила Хонда.

Вона закликала звертатися в поліцію і в міський центр довіри та протидії насильству за номером 15-00 або (044) 272-15-00.

Нагадаємо, за даними Мінсоцполітики, кожна п'ята жінка, яка звертається за помилуванням до президента під час відбування покарання, є жертвою домашнього насильства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram