ГоловнаСуспільствоПодії

Суддя у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова взяв самовідвід через дружбу з підозрюваним

Розглянути продовження підозрюваним запобіжного заходу суд не встиг.

Суддя у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова взяв самовідвід через дружбу з підозрюваним
Фото: Громадське

Суддя Ігор Опанасюк у справі про убивство 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому взяв самовідвід, бо дружить з одним з підозрюваних поліцейських Володимиром Петрівцем. Це не завадило Опанасюку раніше підтримати відвід іншого судді у справі, повідомляє hromadske.

Коли Опанасюк узяв самовідвід, прокурор Сергій Самчук зазначив, що цей факт дружби Опанасюка і Петрівця ставить під сумнів рішення Опанасюка про відвід судді Ярослави Керекез.

Підозрюваний Іван Приходько заявив, що "неодноразово бачив, як Петрівець спілкувався з Опанасюком".

Водночас адвокат Петрівця виступив проти відводу Опанасюка.

"Я дуже дружу з Опанасюком Ігорем Олександровичем. Підтримую захисника", - сказав сам Петрівець.

Адвокат потерпілих Олександр Щербина підкреслив, що усе це тільки затягує засідання.

В результаті суд задовольнив відведення Опанасюка і вирішив направити матеріали справи до Київського апеляційного суду, який повинен визначити його підсудність. Продовжити розгляд у Переяславі-Хмельницькому неможливо, тому що це могли робити тільки двоє суддів - Опанасюк і Керекез, яких відвели.

Окрім відводу двох суддів, на засіданні жодні інші питання не розглядали.

Таким чином, апеляційний суд повинен направити матеріали справи до іншого суду, який вже розгляне продовження утримання під вартою трьом підозрюваним. Зробити це необхідно до 31 грудня, оскільки в цей день закінчується термін запобіжного заходу.

Адвокат сім'ї Тлявових Олександр Щербина заявив, що захист буде робити усе, щоб встигнути продовжити підозрюваним утримання під вартою. Якщо зробити це не встигнуть, усі підозрювані в убивстві Кирила Тлявова вийдуть на свободу.

26 грудня в Переяславському районному суді почалося підготовче засідання у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова. До зали суду з СІЗО привезли підозрюваних Володимира Петрівця, Івана Приходька та Дмитра Кривошея. Ще один неповнолітній підозрюваний, який перебуває під нічним домашнім арештом, прийшов до суду у супроводі матері.

Нагадаємо, 31 травня у Переяславі-Хмельницькому п'ятирічний хлопчик, який грав біля власного будинку, отримав вогнепальне поранення у голову. Закривавлену дитину знайшли рідні та доставили в лікарню. Хлопчика прооперували і перевезли до Києва, проте медикам не вдалося його врятувати.

4 червня Голосіївський суд Києва заарештував двох підозрюваних в убивстві хлопчика - патрульного Івана Приходька та поліцейського Володимира Петрівця.

5 листопада головному фігуранту - інспектору поліції - повідомили про підозру у вбивстві, скоєному з необережності. Повідомляли, що зброю, з якої було зроблено постріл, тоді не знайшли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram