ГоловнаСуспільствоЖиття

Платіжки за тепло в грудні можуть бути зменшені на 300-400 гривень, - Гончарук

Кабмін прийняв постанову, яка дозволяє на місцях врахувати ринкову ціну на газ.

Платіжки за тепло в грудні можуть бути зменшені на 300-400 гривень, - Гончарук
Алексей Гончарук
Фото: kmu.gov.ua

"Платіжки" за теплову енергію за рахунок їх коригування відповідно до ринкової ціни на газ у грудні можуть бути знижені на 300-400 гривень.

Про це під час зустрічі Ради регіонів повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми на рівні уряду сьогодні прийняли постанову, яка фактично дозволяє на місцях урахувати ринкову ціну на газ. Тобто можна скоригувати те, що люди отримають у своїх платіжках на різницю між ринковою ціною і тією ціною, яка закладена в тарифі. Фактично можна відреагувати, працюючи за ринковою логікою", - сказав прем'єр.

"За нашими підрахунками, вже в грудні, якщо правильно здійснити ці нарахування, людина може отримати у своїй "платіжці" на 300-400 гривень менше. Це дуже відчутно", - додав Гончарук.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів на опалення майже удвічі.

Як повідомляли, Кабмін увів гарантовану ціну на газ до кінця опалювального сезону, щоб не допустити стрибка цін у разі "газової війни" з Росією. За умовами програми, кожен споживач Україні з 1 січня 2020 року (громадяни і підприємства теплокомуненерго) до 1 травня автоматично стають учасниками програми. Відпускна ціна газу від НАК "Нафтогаз України" для них становить 6,96 грн за кубометр із ПДВ (без тарифів на транспортування до домогосподарства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram