ГоловнаСуспільствоЖиття

У Тернополі пам'ятник Пушкіну одягли в костюм Йоулупуккі, але потім зняли його через критику громадськості

Жителі міста не оцінили туристичного "хайпу".

Тільки три дні пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну в Тернополі простояв у костюмі Йоулупуккі. Хоча монумент планували використовувати як елемент новорічного декору центру міста до 26 січня, через критику громадськості Пушкіну повернули колишній вигляд, повідомляє пресслужба міськради.

"Реагуючи на численні звернення жителів Тернополя, сьогодні, 23 грудня, з пам'ятника О. Пушкіну, який розміщений у сквері В. Чорновола, прибрали новорічний костюм фінського різдвяного персонажа Йоулупуккі, який був елементом декору до новорічно-різдвяних свят у рамках Файного зимового містечка - 2020", - йдеться в повідомленні.

Фото: tmrada.gov.ua

Пам'ятник Пушкіну нарядили в костюм фінського різдвяного персонажа вранці 20 грудня. За словами керівника Тернопільського туристично-інформаційного центру Тараса Ковальчука, щоб підібрати костюм, з пам'ятника кілька разів знімали мірки. На виготовлення новорічного вбрання пішло 15 метрів тканини, використовували також наповнювач. Виготовляли костюм два тижні. Заплатили за нього 4 тис. гривень підприємців Файного зимового містечка, розміщеного в центрі Тернополя.

Тарас Ковальчук пояснив таку декорацію туристичним підходом, "хайпом". Однак значна кількість жителів Тернополя визнала ідею проявом несмаку і вандалізму.

Фото: Христя Савчук

У Тернополі неодноразово виступали за демонтаж пам'ятника Пушкіну. У березні цього року відповідну петицію навіть розглянули на сесії міськради. Однак за результатами громадських обговорень, 57% громадян проголосували за збереження пам'ятника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram