ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд скасував екскерівнику ДФС Продану підозру у відмиванні грошей

Раніше його підозрювали у відмиванні 89 млн гривень.

Суд скасував екскерівнику ДФС Продану підозру у відмиванні грошей
Мирослав Продан
Фото: 2000.ua

Суд скасував екскерівнику Державної фіскальної служби Мирославу Продану підозру у відмиванні 89 млн гривень. Про це казано у матеріалах суду.

18 жовтня Печерський районний суд задовольнив відповідну скаргу адвоката Продана і скасував підозру за частиною 3 статті 209 (Відмивання коштів) Кримінального кодексу.

На це рішення була подана апеляційна скарга, проте 5 грудня Київський апеляційний суд залишив рішення Печерського суду без змін.

Нагадаємо, 16 травня цього року суд скасував арешт трьох квартир Продана, а також автомобіля фірми, який нібито перебував у фактичній його власності.

Продан виконував обов'язки глави ДФС з 3 березня 2017 року по 5 вересня 2018 року. Він почав керувати відомством після того, як щодо екскерівника Романа Насірова почали розслідування, що завершилося відставкою. Звільнили Продана після того, як у прокуратурі заявили про "грубі порушення" з його боку. За словами тодішнього генпрокурора Юрія Луценка, розслідування щодо Продана було розпочато у лютому 2018 року. 16 листопада 2018 року САП повідомила його про підозру у незаконному збагаченні (ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram