ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін на рік продовжив пілотний проєкт з трансплантації

Також були посилені заходи щодо протидії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу в Україні

Кабмін на рік продовжив пілотний проєкт з трансплантації
Трансплантации донорской почки в Университетской больнице в Будапеште, Венгрия, 30 ноября 2011 г.
Фото: EPA/UPG

Кабінет міністрів продовжив пілотний проєкт з трансплантації на 2020 рік. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Уряд продовжив пілотний проєкт з трансплантації на 2020 рік. Це дозволить укласти договори з усіма ліцензованими постачальниками медичних послуг", - написав він.

Окрім того, були посилені заходи щодо протидії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу в Україні.

Також, за словами прем'єра, уряд вдосконалив прозорість процедур для лікування українців за кордоном, передбачивши відповідне фінансування.

Зокрема, за інформацією МОЗ, прийняті зміни дають можливість подати документи в електронному вигляді: скановані копії документів повинен підписати кваліфікованим електронним підписом керівник відповідного місцевого органу виконавчої влади (обласної, міської, районної адміністрації). Також зі списку необхідних документів виключено відомості про суми отриманих доходів і довідки про доходи громадянина та членів його сім'ї.

Нагадаємо, у травні 2018 року Верховна Рада прийняла новий закон про трансплантацію органів, у якому збережено норму про те, що донор повинен надавати на неї письмовий дозвіл. У березні 2019 року президент Петро Порошенко підписав доопрацьований закон про трансплантацію, який дає можливість розблокувати припинену з 1 січня 2019 року трансплантацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram