ГоловнаСуспільствоЖиття

Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент призупинив голодування

Призупинити голодування попросив митрополит Епіфаній.

Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент призупинив голодування
Архиепископ Климент
Фото: pomisna.info

Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент призупинив голодування, оголошене 10 грудня. Про це він сказав 17 грудня на пресконференції в Києві, передає "Крим.Реалії".

"У неділю (15 грудня) блаженніший митрополит Епіфаній просив призупинити голодування. Я не можу піти проти волі блаженнішого і пообіцяв, що припиню голодування. Але на певний час. Якщо я побачу, що питання не буде вирішуватися, тоді продовжу це голодування. І я не буду зважати ні на чиї обіцянки, тому що 6 років обіцянок і брехливих заяв від уряду", - зазначив архієпископ Климент.

Він підкреслив, що 18 грудня український уряд повинен надати перші результати, які допоможуть вирішити низку питань з Кримською єпархією. Климент зазначив, що цього тижня відбулися зустрічі з міністром у справах ветеранів Оксаною Колядою, яка дала певні доручення профільним міністерствам до середи підготувати пропозиції для вирішення питань з приводу Криму.

Нагадаємо, спочатку Климент почав голодування у зв'язку із затягуванням вирішення питання передачі будівлі кафедрального храму святих Володимира й Ольги в Сімферополі Кримської єпархії у власність ПЦУ.

У листопаді архієпископ Климент передав лист Путіну з проханням не знищувати українську православну церкву в Криму. "У листі я описав проблему. І просив вирішити три питання. Перше питання - це питання реєстрації, друге - питання збереження храму, і третє питання про те, щоб за нами залишилося все те, що було в української громади до 2014 року. Я просив, щоб Путін дав відповідне доручення Аксьонову, і той прийняв рішення", - повідомляв архієпископ. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram