ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція назвала попередню причину пожежі в одеському коледжі

Правоохоронці розглядали три версії виникнення пожежі.

Поліція назвала попередню причину пожежі в одеському коледжі
Фото: Думская

Начальник поліції Одеської області Олег Бех назвав попередню причину виникнення пожежі в одеському коледжі - несправність електропроводки або побутових електроприладів. Про це він повідомив на брифінгу, передає "РБК-Україна".

Дві інші версії виникнення пожежі - підпал і необережне поводження з вогнем, проте їх вважають невиправданими.

У ДСНС зробили висновок, що пожежа почалася в кабінеті №9, розташованому на третьому поверсі коледжу.

"За характерними ознаками і за вилученими з місця події предметами, попередньо можна повідомити, що займання сталося через несправність електропроводки або побутових електроприладів", - зазначив Бех.

Він також сказав, що сьогодні зі столиці приїхали експерти, які допомагають місцевим слідчим у додатковому огляді місця події. Призначено додаткову експертизу, яка дозволить слідству зробити остаточний висновок про причини пожежі.

Правоохоронець додав, що станом на ранок вівторка родичам загиблих не віддали ще 11 тіл.

"Ми на сьогодні за прикметами, одягом, за зовнішніми ознаками все встановили і розуміємо, хто ці люди. До кінця тижня, думаю, будуть уже проміжні результати молекулярно-генетичної експертизи. І десь із наступного тижня почнемо працювати з родичами, щоб передати тіла близьких, які загинули під час пожежі", - додав він.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. Повідомляли, що вона могла виникнути через проблеми з проводкою, якої не міняли з 1966 року.

У результаті пожежі 16 людей загинули і 31 особа постраждала.

9 грудня директорці коледжу Любові Кочерзі оголосили підозру в службовій недбалості. У коледжі була порушена пожежна безпека. Студенти установи також розповідали, що під час пожежі не було жодних попереджувальних сигналів, усі евакуювалися самостійно. Цю інформацію також підтвердив голова ДСНС Микола Чечоткін.

13 грудня відкрили ще одне кримінальне провадження - за фактом недбалості працівників ДСНС, які мали перевіряти дотримання правил пожежної безпеки в будівлі коледжу. Крім того, в будівлі одеського ДСНС ДБР провело обшуки. Слідчі вилучили матеріали перевірок з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram