ГоловнаСуспільствоПодії

Керівництво "Львіввугілля" викрили на махінаціях із зарплатами шахтарів

Деякі співробітники шахти отримували зарплату, хоча не були на роботі.

СБУ викрила керівництво державних шахт "Львіввугілля" в організації масштабних корупційних схем із виплатою зарплати шахтарям. Через ці дії державна структура щомісяця втрачала понад мільйон гривень. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

"В оборудці були задіяні керівники шести шахт. Вони організували залучення працівників до сторонніх робіт. Зокрема, використовували працю підлеглих з особистою метою, а також у комерційних проєктах. Деякі робітники навіть продовжували отримувати зарплату, перебуваючи за кордоном на заробітках", - зазначили в СБУ.

Фото: СБУ

Чиновники систематично не відображали в табелях звітності фактичну відсутність працівників на робочих місцях. Зате шахтарям нараховували зарплату, середній розмір якої становив до 23 тисяч гривень.

Фото: СБУ

Під час обшуків і оглядів, проведених у приміщенні «Львіввугілля», на шести шахтах, а також у місцях зведення будинків керівництва держпідприємства правоохоронці вилучили документацію й інші докази їх протиправної діяльності.

На території однієї із шахт також виявлено підпільний цех із виготовлення бетонних виробів і тротуарної плитки, незаконно під'єднаний до електромережі.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, проводять слідчі дії. Встановлюють причетність інших чиновників області до незаконних схем.

Нагадаємо, вчора, 16 грудня, повідомляли про обшуки на шахтах «Львіввугілля». Правоохоронці Львівщини зафіксували факти використання праці шахтарів керівництвом з особистою метою.

Крім підпільного виготовлення плитки, один з керівників шахти протягом декількох місяців залучав п'ятьох осіб до спорудження будинку на земельній ділянці, що належить його дружині, тоді як гірники мали працювати на шахті.

14 листопада Міністерство фінансів України перерахувало мільярд гривень для виплати заборгованості із зарплат шахтарям Донбасу, Волині та Львівщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram