ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Директор Центру громадського здоров'я йде з посади

Володимир Курпіта не згоден з політикою Міністерства охорони здоров'я.

Директор Центру громадського здоров'я йде з посади
Владимир Курпита
Фото: РБК

Генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта покине посаду в найближчі дні.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Нарешті це сталося. Міністр прийняла мою заяву про звільнення за власним бажанням, і цей тиждень - мій останній на посаді генерального директора Центру громадського здоров’я України.

Основна причина мого рішення – відсутність діалогу щодо подальшого місця Центру та його ролі як координаційної структури Громадського здоров'я", - написав Курпіта.

За його словами, МОЗ планує створити мережу установ контролю за захворюваннями і одночасно розвивати регіональні центри громадського здоров'я.

"Мені здається, що це подвійне трактування - хибне. Тому прийняв рішення дати новій політичній команді можливість втілити їх задуми", - написав Курпіта.

Він очолює ЦГЗ з початку 2018 року.

Володимир Курпіта - лікар-інфекціоніст, з 2005 по 2009 рік працював у Всесвітній організації охорони здоров'я, з 2009 по 2014 рік очолював громадську організацію ЛЖВ - Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ. У 2014 році три місяці пропрацював головою Державної служби боротьби з ВІЛ/СНІДом та іншими соціально небезпечними захворюваннями.

Центр громадського здоров'я МОЗ відповідає за збереження і зміцнення здоров'я населення, проводить оцінку епідеміологічних ризиків, епіднагляд і моніторинг захворювань, заходи організації біологічної безпеки та біологічного захисту, лабораторні дослідження в галузі санітарного та епідеміологічного добробуту населення, а також вживає заходів для запобігання, локалізації і ліквідації спалахів інфекційних захворювань і епідемій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram