ГоловнаСуспільствоОсвіта

УКУ залучив кошти меценатів на 100 стипендій студентам і викладачам

Усього було задекларовано 90 студентських і 10 викладацьких стипендій.

УКУ залучив кошти меценатів на 100 стипендій студентам і викладачам
Фото: facebook/UkrainianCatholicUniversity

Український католицький університет (Львів) провів в Києві 12-й щорічний благодійний вечір і «Тихий аукціон», під час якого меценати жертвували кошти на стипендії студентам і викладачам ВНЗ, пише "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє УКУ, всього було задекларовано 90 студентських і 10 викладацьких стипендій.

Ідею корпоративних стипендій упровадив в університеті його президент і ідейний натхненник, архієпископ-митрополит Української греко-католицької церкви Борис Гудзяк. Така практика існує в університетах США та Європи.

УКУ - недержавний ВНЗ, у ньому немає бюджетних місць. Але обдарований студент або талановитий викладач може виграти стипендію від мецената. При цьому одержувачі стипендій не мають жодних зобов'язань перед спонсорами, а їх спеціальності найчастіше не збігаються з профілем діяльності меценатів.

«У світі швидко руйнуються союзи, традиції, закони світу. Але цей університет працює над інститутами. Не тільки організаційно-бюрократичними, але над інститутами громадянського суспільства, які об'єднуються навколо спільної справи. Я глибоко вдячний тим, хто допомагає і розвиває цю лабораторію гідності», - сказав Борис Гудзяк на благодійному вечорі.

Серед меценатів був Zagoriy Foundation, який виділив 4,6 млн на стипендії, а також 8 млн грн на розвиток Київського центру УКУ. Крім того, 2019 року 3,374 млн грн на стипендії пожертвувала фармацевтична компанія «Дарниця».

«УКУ - це прогресивна спільнота, яка мислить майбутнім і йде вперед, але при цьому поважає традиції та досягнення. Я вдячний університету за те, що він ростить нове покоління чудових людей», - прокоментував голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків.

Український католицький університет отримав державну акредитацію 2006 року. ВНЗ продовжує традиції Греко-католицької богословської академії, яку створив у 1928-1929 рр. митрополит Андрей Шептицький, а очолив Йосип Сліпий. В університеті діють п'ять факультетів: філософсько-богословський, гуманітарний, факультети наук про здоров'я, суспільних і прикладних наук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram