ГоловнаСуспільствоПодії

На шести шахтах "Львіввугілля" провели обшуки через трудову експлуатацію шахтарів

Деякі шахтарі в робочий час будували будинок керівника шахти.

На шести шахтах "Львіввугілля" провели обшуки через трудову експлуатацію шахтарів
Фото: lviv.gp.gov.ua

Правоохоронці Львівської області зафіксували факти використання праці шахтарів в особистих цілях керівництва шахт ДП "Львіввугілля". Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

"Встановлено, що кілька керівників шахт ДП "Львіввугілля" не за призначенням використовували працю підлеглих. Працівники Державтоінспекції зафіксували декілька епізодів протиправних дій службовців, які до схеми залучали працівників, з якими перебувають у родинних або довірливих відносинах", - сказано в повідомленні.

Керівник шахти впродовж декількох місяців залучав п'ятьох чоловіків до будівництва будинку на земельній ділянці, що належить його дружині, в той час, коли шахтарі повинні були працювати на шахті.

Також з'ясувалося, що окремі співробітники займалися в робочий час підприємництвом, деякі - систематично виїжджали за кордон і виконували роботи, не пов'язані з діяльністю підприємства, а деякі - виготовляли на території шахти тротуарну плитку на продаж на обладнанні, під'єднаному до електромережі шахти.

Фото: lviv.gp.gov.ua

Однак, згідно з табелем обліку робочого часу, шахтарі нібито працювали під землею. Насправді, під час формування документів, під землю не опускалося близько 10% робочих, прізвища яких внесені в табелі.

"У цей час на 6 шахтах проведено обшуки, встановлюють причетність до зловживань керівників усіх ланок шахтних підприємств", - підкреслили в прокуратурі.

За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження, передбачене ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, 14 листопада Міністерство фінансів України перерахувало один мільярд гривень для виплати заборгованості із зарплат шахтарям Донбасу, Волині та Львівщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram