ГоловнаСуспільствоЖиття

Конкурсна комісія обрала прокурора Новікова головою НАЗК (оновлено)

Окрім нього, на цю посаду в фінальному відборі претендували ще семеро осіб.

Конкурсна комісія обрала прокурора Новікова головою НАЗК (оновлено)
прокурор Александр Новиков
Фото: стопкадр

Головою Національного агентства з питань запобігання корупції конкурсна комісія з відбору на цю посаду обрала прокурора Департаменту нагляду за дотриманням законів Олександра Новікова. Про це на засіданні комісії повідомив співголова відомства, колишній експерт Ради Європи з антикорупційних питань Тільман Хоппе, пишуть "Українські новини"

"Таке рішення членів комісії означає, що цей кандидат має найкращий професійний досвід, знання і якості для посади голови НАЗК серед усіх претендентів, а також відповідає критеріям компетентності та доброчесності. Зараз комісія повинна внести подання Кабміну про призначення кандидата на посаду. Далі - справа за Кабміном", - пояснив юридичний радник Transparency International Олександр Калитенко, йдеться на сайті TI

Фото: ti-ukraine.org

Запропоновану комісією кандидатуру на посаду повинен призначити Кабінет Міністрів.

У фінальному відборі брали участь, окрім нього, ще сім кандидатур. Це - голова правління ГО "Харківський антикорупційний центр" Дмитро Булах; директор Харківського теруправління НАБУ Юрій Кравченко; керівник Управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук; антикорупційний експерт Програми сприяння громадській активності "Долучайтесь!" (USAID / ENGAGE) Іван Пресняков; професор кафедри кримінального та кримінального-процесуального права НаУКМА Микола Хавронюк; керівник Третього відділу детективів НАБУ Олександр Цивінський і заступник керівника Управління внутрішнього контролю НАБУ Микола Юпатін.

Під час співбесіди Новіков заявляв, що ця посада йому непотрібна, аби довести, що антикорупційні інституції можуть діяти, йдеться на сайті Transparency International.

Нагадаємо, Комісія з відбору кандидатів на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції отримала 32 заявки на посаду. 22 претенденти мають юридичну освіту, дев'ятеро - науковий ступінь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram