ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ інсценувала напад на нардепа від "Слуги народу" Ананченка (оновлено)

Садна на обличчі депутата виявилися бутафорськими.

Нардеп "Слуги народу" Михайло Ананченко заявив, що ввечері 15 грудня зазнав нападу в рідному місті Суми. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Напад стався біля його під'їзду, коли парламентарій повертався додому.

"Скоїли напад двоє молодих людей у балаклавах. Такі дії я пов'язую з моєю політичною діяльністю і з голосуванням наступного пленарного тижня", - написав він.

За словами Ананченка, команда його партії не змінить свого політичного курсу, незважаючи на хуліганські та інші протиправні дії проти них.

Також нардеп опублікував своє фото із синцями на обличчі всередині машини швидкої допомоги.

Однак увечері 16 грудня Служба безпеки України повідомила, що жодного нападу не було - це інсценування.

Співробітники СБУ нібито отримали інформацію про підготовку замовного нападу на Ананченка і вирішили інсценувати злочин для виходу на організатора.

"З метою отримання максимально об'єктивної і повної доказової бази щодо всіх учасників замаху, перш за все щодо організатора, було прийнято рішення про розміщення в соціальній мережі повідомлення «замовленого» народного депутата про напад на нього двох молодих людей у балаклавах. Оприлюднення цієї інформації дозволило співробітникам СБУ в повній мірі задокументувати дії організатора і виконавців", - повідомляють на сайті СБУ.

Ведеться кримінальне розслідування за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 346 (організація замаху на насильство щодо народного депутата) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на депутата Верховної Ради Андрія Богданця з фракції "Слуга народу" на засіданні аграрного комітету парламенту. Бійка сталася в парламенті 11 грудня за участю екснардепів Едуарда Леонова і Ігоря Мірошниченка. За твердженням спікера "Слуги народу" Євгенії Кравчук, Богданця відправили в лікарню з підозрою на струс мозку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram