ГоловнаСуспільствоЖиття

До Києва привезли Вифлеємський вогонь миру

Щорічну передріздвяну традицію розповсюдження Вифлеємського вогню пластуни розпочали в Михайлівському соборі.

Вифлеємський вогонь миру 15 грудня прибув до України і вже запалав у киян. Вифлеємський вогонь миру пластуни привезли з Відня, де щороку 14 грудня відбувається міжнародна передача Вогню скаутам світу.

Про це повідомляє "Пласт" - український скаутинг у фейсбуці. 

Фото: facebook.com/PlastUA

"Пластуни передали цей символ любові й добра громаді Києва, а вже зовсім скоро будуть розповсюджувати його в державні установи, лікарні, дитячі будинки. Зокрема, група пластунів повезе Вифлеємський вогонь миру та різдвяні подарунки нашим захисникам у зону бойових дій. Так, до Різдва пластуни передаватимуть Вогонь усім українцям, щоб у Святвечір символ миру, якого ми так прагнемо, загорівся в наших будинках", - йдеться в повідомленні. 

Фото: facebook.com/PlastUA

Фото: facebook.com/PlastUA

Щорічну передріздвяну традицію розповсюдження Вифлеємського вогню миру пластуни розпочали в Михайлівському соборі. Уже 21-й рік українські скаути розповсюджуватимуть його як символ миру, єдності та любові громадам міст, лікарням, школам, дитячим будинкам. П'ятий рік Вогонь передають у зону бойових дій на сході України.

Вифлеємський вогонь миру щороку запалюють на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі австрійські скаути транспортують його літаком до Австрії.

Нагадаємо, в Україні третій рік поспіль офіційно відсвяткують Різдво двічі: 25 грудня і 7 січня.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram