ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтавській області на базі дитбудинку створять військовий ліцей

Питання буде вирішене після переведення дітей у заклади сімейної форми виховання.

У Полтавській області на базі дитбудинку створять військовий ліцей

За ініціативою керівника ОДА у Полтавській області створять новий військовий ліцей

Під час наради голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова із членами Постійної комісії з питань освіти, науки та культури Полтавської облради з метою виконання програми національно-патріотичного виховання очільник області дав доручення профільному департаменту облдержадміністрації опрацювати питання щодо створення нового Військового ліцею.

Учасники зібрання зазначили, що подібний крок буде цілком доцільним, адже на сьогодні в області немає жодного діючого спеціалізованого військового ліцею, а є лише Кременчуцький ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою.

За словами голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова, випускники військових ліцеїв зазвичай мають гарні шанси стати професійними військовими, а також бути прийнятими до вищих навчальних закладів правоохоронного та безпекового профілю.  

На думку голови комісії облради Сергія Шевчука, у місті Гадяч є не лише уся необхідна інфраструктура для проживання, навчання і виховання ліцеїстів, але й відповідні історичні традиції, адже Гадяч є однією із давніх козацьких столиць України.

Відповідний навчально-виховальний заклад планують створити на базі Гадяцького дитячого будинку Полтавської обласної ради після того, як буде вирішене питання щодо переведення нинішніх 18 вихованців дитячого будинку до закладів сімейної форми виховання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram