ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд не задовольнив клопотання про збільшення суми застави Альперіна

Суд залишив чинним арешт Альперіна із заставою 70 млн гривень.

Суд не задовольнив клопотання про збільшення суми застави Альперіна
Фото: Lb.ua

Вищий антикорупційний суд залишив чинним своє рішення про взяття під варту бізнесмена Вадима Альперіна і призначення йому 70 млн гривень застави. Про це повідомив представник суду агентству "Українські новини".

Тож суд відмовився задовольнити клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про збільшення суми застави до 288 млн гривень.

Нагадаємо, що правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживання посадовими особами митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною.

У листопаді 2017 року Альперіну оголосили підозру в дачі хабара в розмірі 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган. Його затримали за це і пізніше відправили під суд, але потім йому вдалося втекти.

Володимир Зеленський назвав Альперіна одним із хрещених батьків контрабанди в Україні й оголосив нагороду за інформацію про місцезнаходження.

27 листопада бізнесмена затримали у приміщенні САП. 28 листопада йому повідомили про підозру у створенні корупційної схеми на митниці.

САП спочатку клопотала про арешт Альперіна під заставу 288 млн гривень, але Антикорсуд узяв його під варту і призначив заставу 70 млн гривень. За інформацією ЗМІ, він вийшов під заставу 2 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram