ГоловнаСуспільствоЖиття

Баканов заявив, що завдяки СБУ за корупцію звільнили 39 топчиновників

Баканов відзвітував за перші 100 днів роботи на посаді голови СБУ.

Баканов заявив, що завдяки СБУ за корупцію звільнили 39 топчиновників
Фото: Макс Левин

Звітуючи про перші 100 днів перебування на посаді голови СБУ, Іван Баканов повідомив, що завдяки роботі відомства, за корупцію звільнили 39 топчиновників, 134 особам оголошено про підозру в 117 кримінальних провадженнях, до різних термінів засуджено 50 осіб. Про це пише пресцентр СБУ.

Яскравий приклад оперативної роботи - затримання на гарячому ексзаступника директора ВАТ "Завод Маяк", який отримав $200 тисяч за сприяння у продажу майнового комплексу заводу за заниженою ціною.

Окрім того, СБУ посилила боротьбу з контрабандою. «Завдяки спільним діям з британськими та польськими колегами в Україні була вилучена найбільша за історію незалежності партія тютюнових виробів на 120 мільйонів гривень», - зазначив голова СБУ.

Серед справ, які набули широкого розголосу, - припинення діяльності транснаціональної злочинної наркокорпорації «Хімпром».

Служба також викрила злочинну групу, яка за 1,5 мільйона євро намагалася продати «місця» у Верховній Раді. «Це не єдиний випадок, коли шахраї намагаються торгувати керівними посадами в державних структурах. Ще раніше нам вдалося викрити двох ділків, які пропонували місця в держорганах за винагороду», - додав Баканов.

Нагадаємо, 12 грудня також повідомляли, що СБУ викрила багатомільйонну схему ухилення від сплати податків у Херсоні. Збиток державі може сягати понад мільярда гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram