ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Втрат серед ЗСУ не було.

За добу бойовики вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: Макс Левин

У четвер, 12 грудня, російські окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети й іншу стрілецьку зброю.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські окупаційні війська здійснили п'ять обстрілів: біля Авдіївки - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; тричі неподалік Павлополя - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; поблизу Широкиного - з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру й іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" зафіксовано три обстріли: біля Південного - з ручних протитанкових і підствольних гранатометів і стрілецької зброї; неподалік Кримського - з озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і іншої стрілецької зброї; поблизу Новолуганського - з РПГ, СПГ і великокаліберних кулеметів.

У результаті обстрілу втрат серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

З початку поточної доби бойовики обстріляли з РПГ, підствольних гранатометів і стрілецької зброї позиції ЗСУ біля Мар'їнки. Втрат також не було.

Нагадаємо президент України Володимир Зеленський вважає відокремлення окупованих територій Донецької і Луганської областей так званою стіною крайнім варіантом. До цього, за його словами, українська влада спробує вирішити питання реінтеграції Донбасу іншим шляхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram