ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський: "стіна" на Донбасі - це "план останньої літери"

Українська влада буде намагатися застосувати інші плани реінтеграції окупованих територій.

Зеленський: "стіна" на Донбасі - це "план останньої літери"
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський вважає відділення окупованих територій Донецької і Луганської областей так званою стіною крайнім варіантом. До цього українська влада спробує вирішити питання реінтеграції Донбасу іншим шляхом.

Про це Зеленський заявив в ефірі каналу "1+1" у програмі "Право на владу", трансляція якої велася на сторінці Офісу президента в Facebook

"Ми затвердили на засіданні РНБО п'ять планів реінтеграції Донбасу. Стіна - це не план "Б", особисто для мене - це план останньої літери. Я поки що дуже не хотів би, щоб ми застосовували цей план", - повідомив президент.

Зеленський заявив, що між окупованою й вільною частинами України і так є "жива стіна". Відповідаючи на питання про те, чи будуть соціальні виплати жителям окупованих територій після зведення "стіни", президент відповів негативно.

"Для мене це не варіант, але ми повинні рухатися. П'ять років стріляти і втрачати українців ми не будемо. Якщо стіна - то це інша держава, яку ми ніколи не визнаємо. І тоді там ніяких соцвиплат не буде. Якщо стіна, то нам потрібно зробити всі умови для українців окупованих частин, які відчувають себе українцями, щоб вони приїхали до нас. За стіною буде інша місцевість, де будуть тільки бойовики, - підсумував український президент.

Нагадаємо, раніше помічник президента Андрій Єрмак заявив, що Україна відгородиться "стіною" від окупованих територій, якщо Росія на саміті "нормандської четвірки" не погодиться на припинення вогню і обмін полоненими.

"На жаль, ми будемо жити за сценарієм замороженого конфлікту", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram