ГоловнаСуспільствоЖиття

У Шевченківському районі Києва з'явився сквер імені Павла Шеремета

Рішення прийнято на засіданні в четвер.

У Шевченківському районі Києва з'явився сквер імені Павла Шеремета
Фото: lb.ua

Київська міська рада назвала сквер на перетині вулиць Рейтарської і Стрілецької в Шевченківському районі на честь загиблого журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляється на сайті Київради.

Відзначається, що сьогодні на засіданні депутати прийняли рішення назвати сквер в центрі столиці на честь Павла Шеремета. Відповідну земельну ділянку було обрано за попереднім погодженням з близькими загиблого.

"Павло Шеремет був відомим журналістом не тільки в Україні, він працював в Білорусі, де він був народним улюбленцем і одночасно ворогом Лукашенка. Через це він змушений був виїхати в Росію, де тривалий час працював, висвітлював Чеченську війну. Потім в 2013 році під час Революції Гідності почав працювати в Києві. Павло завжди вибирав свободу і платив за це дуже високу ціну. Сьогодні українці також платять дорогу ціну за свободу. Цей сквер буде не імені Павла Шеремета, а сквер вільної людини, який заплатив за свободу, яка цінувала цю свободу", - зазначила головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва.

Громадське обговорення про присвоєння скверу імені Шеремета проходило з 19 березня по 19 грудня 2019 року на офіційному порталі КМДА. Підтримали ідею 81% громадян, 19% висловилися проти. Всього до голосування приєдналися 113 осіб.

Нагадаємо, Павло Шеремет - білоруський, російський і український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань. Він загинув після замаху на нього 20 липня 2016 року в центрі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram