ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Офісу президента почали монтувати громадську ковзанку (оновлено)

На це піде близько 12 днів.

Біля Офісу президента України почали монтаж громадської ковзанки. Матеріали для неї привезли в ніч на 12 грудня, передає 5 канал

Ковзанку розташували майже біля входу в будівлю, на місці, де раніше проводили акції активісти. Планують, що вона займе площу 12 на 24 метри, на монтаж піде 12 днів.

"Перекривати площу ніхто не збирається. Вже вранці на Банковій встигли змонтувати огорожу. На ній вказано, що ковзанка - соціальний проєкт. Кияни таку ініціативу сприймають позитивно, але сумніваються щодо доцільності розміщення ковзанки", - повідомили в ЗМІ.

Його відвідування буде безкоштовним, потрапити туди зможе кожен охочий, але зі своїми ковзанами - прокату не буде, пише theBabel з посиланням на слова гендиректора ВДНГ Євгена Мушкіна. Він пояснив, що ця ковзанка є соціальним проєктом ВДНГ.

"У нас була розмова з керівництвом Державного управління справами, і в підсумку ми отримали згоду на встановлення ковзанки прямо перед Офісом президента", - пояснив він.

Дата відкриття залежить від погоди. Орієнтовно це 28-29 грудня. Якщо морози настануть раніше, то працювати він почне з 26 числа, якщо пізніше - з 30.

Фото: Скриншот відео 5.ua

Нагадаємо, в травні 2019 року новообраний президент Володимир Зеленський розпорядився відкрити вільний прохід до будівлі свого апарату. Раніше потрапити туди можна було тільки через спеціальні КПП з охороною.

Після цього біля будівлі Офісу президента періодично збиралися мітинги. Один з останніх - акція "Варта на Банковій", учасники якої провели там ніч. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram