ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбас спрямовано черговий "гумконвой" від РФ

"Гумконвой" складався з 28 автомобілів.

На Донбас спрямовано черговий "гумконвой" від РФ
Фото: dpsu

РФ відправила в окупований Донбас черговий, уже одинадцятий у цьому році, "гумконвой". Загалом він став 95-м. Про це повідомив пресцентр Держприкордонслужби.

"Російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення так званого гуманітарного конвою. Через російські пункти пропуску "Матвєєв Курган" і "Донецьк" з 05:00 до 05:50 12 грудня цього року на в'їзд в Україну проїхали дві колони так званого російського гумконвою", - сказано в повідомленні.

Відзначають, що 95-й "гумконвой" складався з 28 автомобілів.

Служба зазначила, що його переміщення, як і попередніх, відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства і узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

"У вантажівках нібито перевозили дитяче харчування, обладнання та медикаменти. Однак, з огляду на те, що вантаж переміщувався в закритих упаковках, зведеній українській групі з прикордонників і митників не вдалося отримати справжню інформацію про його вміст, характер і номенклатуру", - підкреслили в Держприкордонслужбі.

Крім того, завантаженість транспортних засобів у середньому становила близько 75%.

Нагадаємо, Росія з серпня 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбас так звані "гуманітарні конвої". Митну та прикордонну служби України до огляду цих вантажівок не допускають. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram