ГоловнаСуспільствоЖиття

На Aliexpress з'явилася функція доставки з України

Є припущення, що це не відкриття складу, а поява місцевого продавця.

На Aliexpress з'явилася функція доставки з України

В інтерфейсі популярного онлайн-магазину Aliexpress з'явилася опція доставки з України. Про це повідомляє Аin.ua.

Тепер на сайті Aliexpress у фільтрі за категоріями товарів з'явилася можливість вибрати серед списку країн доставки Україну. Як варіант доставки Україна також з'явилася і в картках деяких товарів, однак ця функція поки що недоступна.

Засновник Hotline Сергій Арабаджі припустив, що це може означати не відкриття складу в Україні, а появу місцевого торговця або дилера китайського торговця, який постачає товар.

Він також думає, що присутність Aliexpress на українському ринку може погано позначитися на місцевих підприємцях. За його інформацією, китайські онлайн-компанії отримують близько $100 млн з українського ринку щороку.

В «Укрпошті» появу такої функції розцінили позитивно. У компанії додали, що «Укрпошта» зацікавлена в тому, щоб Aliexpress мав представництво в Україні. Тут є великий попит на товари з Китаю, і це дозволило б українцям швидше отримувати замовлення.

Зазначають, що «Укрпошта» співпрацює з поштою Китаю з приводу доставки товарів із китайських інтернет-магазинів в Україну.

Нагадаємо, інтернет-магазин Aliexpress входить до складу холдингу Alibaba Group. У листопаді цього року президент Володимир Зеленський зустрівся в Києві із засновником Alibaba, найбагатшим бізнесменом Китаю Джеком Ма.

Зеленський вважає, що Україна може запропонувати багато цікавих бізнес-можливостей для інвесторів, у тому числі для Alibaba. Зокрема, він запропонував Ма відкрити офіс дослідження і розробки (R&D) в Україні для посилення роботи Alibaba в європейському регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram