ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні почали приймати батарейки на гарантовану переробку в Румунії

Батарейки можна здати до 20 штук за раз у ТЦ "Епіцентр" і "Нова лінія".

В Україні почали приймати батарейки на гарантовану переробку в Румунії
Фото: "Батарейки, сдавайтесь!"

В Україні встановили перші контейнери для безкоштовної здачі батарейок на гарантовану переробку в Європі, в Румунії. Про це повідомила громадська організація "Батарейки, здавайтеся!", яка раніше отримала на це дозвіл, передає "Укрінформ".

Перші контейнери встановлені в торгових центрах "Епіцентр" і "Нова лінія". До кінця тижня їх встановлять у ТРЦ цієї мережі по всій території України.

"Від людини прийматимуть до 20 використаних батарейок за раз", - відзначили в організації.

Вартість переробки оплатять 50/50 - торгова мережа "Епіцентр К" і "Нова лінія", а також представники компаній-постачальників батарейок - Duracell, VARTA, GP Batteries і Hausmark.

Нагадаємо, в листопаді українська організація "Батарейки, здавайтеся!" уперше отримала дозвіл на переробку батарейок в ЄС.

Батарейки відправлять на завод GreenWEEE, який розташований біля міста Бузау в Румунії. За один раз на переробку направлять 20 тонн.

Переробка за кордоном потрібна, оскільки в Україні немає жодного підприємства, яке належним чином може утилізувати і переробляти батарейки.

Ексміністр екології Остап Семерак раніше повідомляв, що реалізація Національної стратегії управління відходами до 2030 року передбачає затвердження окремого закону "Про утилізацію батарейок" і закону "Про утилізацію побутової та радіоелектронної апаратури".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram