ГоловнаСуспільствоПодії

​Сім'ї загиблих під час пожежі в Одесі отримають по 100 тис. гривень, потерпілі - по 10-50 тис. гривень

Діти загиблого рятувальника і викладачки коледжу будуть переведені на бюджетну форму навчання.

​Сім'ї загиблих під час пожежі в Одесі отримають по 100 тис. гривень, потерпілі - по 10-50 тис. гривень
Заседание Одесского облсовета
Фото: facebook.com/maksymkutsyi

Сім'ї загиблих під час пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу отримають по 100 тис. грн одноразової грошової допомоги.

ро це повідомив в фейсбуці голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций.

"Доручив виділити 2 млн 240 тис. гривень для надання одноразової грошової допомоги сім'ям загиблих та особам, які постраждали в результаті пожежі в коледжі в центрі Одеси. Сім'ї загиблих отримають 100 тис. гривень", - написав Куций.

За його словами, постраждалі середнього ступеня тяжкості по 50 тис. гривень, а постраждалі легкого ступеня тяжкості - по 10 тис. гривень. "Гроші будуть виділені найближчим часом. Виділення коштів покладаю на Департамент соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації", - зазначив голова ОДА.

На ліквідацію наслідків трагедії буде виділено 685 тис. гривень з резервного фонду, а додатково ще повинні бути виділені гроші від Кабінету Міністрів і облради.

Призупинений в коледжі навчальний процес буде відновлено з наступного понеділка. Також Куций повідомив, що сина загиблого рятувальника Сергія Шатохіна переведуть на бюджетну форму навчання.

"Дмитру всього 18 років, він вчиться в Одеському професійному ліцеї морського транспорту за фахом "Матрос. Моторист" ... Всі діти загиблого пожежника Сергія Шатохіна та викладачки Анни Бортюк повинні вчитися на бюджетній формі навчання. Тому що їхні батьки віддали своє життя заради учнів коледжу, яких рятували з вогню", - підкреслив Куций.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, площа якого досягла 4 тис. кв. м. Повідомлялося, що пожежа могла виникнути через проблеми з проводкою, яка не змінювалася з 1966 року. Всього з під завалів дістали вісім тіл. Упізнано трьох: викладачка інформатики Анна Бортюк, секретар Марина Коваль, студент Кирило Трофимчук. Студентка Ксенія Бабенко і рятувальник Сергій Шатохін померли в лікарні від отриманих під час падіння травм.

Станом на ранок понеділка, 9 грудня, число загиблих в результаті пожежі зросло до 12 осіб.

8 грудня в Україні було оголошено національну жалобу за загиблими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram