ГоловнаСуспільствоЖиття

РФ заявила, що російське громадянство отримали понад 120 тис. жителів ОРДЛО

З квітня цього року влада РФ отримала 160 тис. заяв на російське громадянство.

РФ заявила, що російське громадянство отримали понад 120 тис. жителів ОРДЛО
Фото: oadam.livejournal.com

МВС РФ заявило, що з квітня 2019 року російське громадянство отримали 125 тисяч жителів ОРДЛО. Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресцентр російського міністерства.

Міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев заявив, що з квітня цього року загалом пункти прийому документів отримали понад 160 тисяч заяв на громадянство РФ.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям ОРДЛО, їх видача почалася в середині червня. На середину серпня російські паспорти отримали понад 25 тисяч жителів окупованих районів.

Країни ЄС, Канада і США заявляли, що не визнаватимуть російські паспорти, видані жителям Донбасу.

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявляв, що спрощена процедура видачі російських паспортів в ОРДЛО не викликала очікуваного ажіотажу.

3 жовтня Єврокомісія і Європейська служба зовнішніх дій розіслали державам-членам ЄС і країнами Шенгенської зони, які не входять до ЄС, рекомендації щодо опрацювання віз, які видають жителям ОРДЛО. Ці рекомендації дозволять ідентифікувати російські паспорти, видані жителям ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram