ГоловнаСуспільствоПодії

На Альперіна наділи електронний браслет

Про це повідомили в поліції.

На Альперіна наділи електронний браслет
Фото: Lb.ua

Поліція наділа електронний браслет контролю на підозрюваного в організації махінацій на митниці бізнесмена Вадима Альперіна. Про це повідомило джерело в Нацполіції агентству "Українські новини".

"Уже наділи браслет", - зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, НАБУ підозрює Альперіна в скоєнні низки злочинів за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 (створення злочинної організації; ухилення від сплати податків; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

У листопаді 2017 року Альперіну висунули підозру в дачі хабара в сумі 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган. Його затримали за це і пізніше відправили під суд, але потім йому вдалося втекти.

26 листопада 2019 року НАБУ провело спецоперацію, затримавши 10 осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних з порушенням митного законодавства. Серед них - семеро співробітників органів митного контролю. Серед затриманих - заступник начальника Київської митниці Сергій Тупальський.

Володимир Зеленський назвав Альперіна одним із хрещених батьків контрабанди в Україні й оголосив нагороду за інформацію про його місце перебування.

27 листопада бізнесмена затримали в приміщенні САП. 28 листопада йому повідомили про підозру в створенні корупційної схеми на митниці.

САП клопотала про арешт Альперіна із заставою в розмірі 288 млн гривень, але Антикорсуд узяв його під варту і призначив заставу в розмірі 70 млн гривень. За інформацією ЗМІ, він вийшов під заставу 2 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram