ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд Києва дозволив перейменування проспектів на честь Бандери і Шухевича

Рішення винесено 9 грудня.

Апеляційний суд Києва дозволив перейменування проспектів на честь Бандери і Шухевича
Степан Бандера
Фото: http://portal.lviv.ua

Апеляційний суд Києва в понеділок, 9 грудня, дозволив перейменування двох проспектів на честь очільника УПА Романа Шухевича і голови ОУН (б) Степана Бандери.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп і колишній директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Проспектам Бандери і Шухевича в Києві бути. Ми виграли в апеляційному суді", - написав він.

Нагадаємо, 7 липня 2016 Київрада перейменувала Московський проспект у проспект Степана Бандери. Тоді мер Києва Віталій Кличко говорив, що Київрада може переглянути своє рішення, якщо будуть звернення від киян.

Мер міг накласти вето на рішення Київради, однак не зробив цього.

У серпні 2016-го Кличко підписав постанову про перейменування і відправив її у друк. Офіційно проспект Бандери з'явився 9 серпня, коли газета Київської міської ради "Хрещатик" опублікувала відповідне рішення.

Проспект Ватутіна офіційно перейменовано на проспект Шухевича в червні 2017-го.

Проспект Степана Бандери
Проспект Степана Бандери

Проспект Романа Шухевича
Проспект Романа Шухевича

25 червня 2019-го Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту на честь Степана Бандери і проспекту генерала Ватутіна на проспект Шухевича.

1 серпня Український інститут національної пам'яті подав апеляцію на рішення Окружного суду Києва про скасування рішень Київради про перейменування проспектів Московського і Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram