ГоловнаСуспільствоПодії

Житель Харківської області отримав рік і 9 місяців за спробу викрадення "ворога Путіна" на замовлення ФСБ

Чоловікові залишилося сидіти менш як три місяці.

Житель Харківської області отримав рік і 9 місяців за спробу викрадення "ворога Путіна" на замовлення ФСБ
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Жовтневий суд Харкова 2 грудня виніс вирок жителю Харківської області Євгену Епенеру, який навесні 2018 року намагався викрасти громадянина Росії з метою вивезення його з території України в РФ.

Про це йдеться в судовому реєстрі.

Замовлення на викрадення надійшло з Росії від осіб, пов'язаних з Федеральною службою безпеки. Один - колишній співробітник правоохоронних органів Росії, допомагає ФСБ, інший (він відомий тільки по імені) - діючий співробітник УФСБ з Воронезької області.

ТСН в 2018 році повідомляв, що їх метою було викрадення колишнього полковника ФСБ Росії, який розповів про таємні терористичні операції ФСБ в німецькому фільмі "Холодна війна Путіна". Його впізнали як колишнього начальника відділу боротьби з тероризмом УФСБ у Волгоградській області Петра Самарського.

Виконавцю викрадення пообіцяли 25 тисяч доларів. Для виконання роботи він найняв представників місцевого криміналітету, один з яких здав його співробітникам правоохоронних органів. Вони інсценували викрадення, і 12 травня 2018 року передача грошей за виконання роботи була задокументована.

Ще через два дні підозрюваного затримали.

Через півтора року суд визнав чоловіка винним за ч.2 ст.15, ч.2 ст.146 (замах на викрадення людини), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч.2 ст.15, ч. 1 ст.111 (замах на державну зраду).

Термін ув'язнення у вигляді 1 року і 9 місяців відраховується з 14 травня 2018 року, тобто обвинуваченому залишилося сидіти менш як три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram