ГоловнаСуспільствоПодії

Помер волонтер з Бахмута Артем Мірошниченко, якого побили 29 листопада

Весь цей час він перебував у комі.

Помер волонтер з Бахмута Артем Мірошниченко, якого побили 29 листопада
Артем Мирошниченко
Фото: Tetiana Pechonchyk / Facebook

У лікарні помер активіст і волонтер Артем Мірошниченко, на якого наприкінці листопада напали в Бахмуті.

Про це повідомила у фейсбуці керівник Центру інформації з прав людини Тетяна Печончик.

"Помер активіст і волонтер з Бахмута Артем Мірошниченко, на якого було скоєно напад увечері 29 листопада. Про це повідомляє брат Артема Сергій Мірошниченко. Весь цей час Артем перебував у комі", - написала вона.

"Особисті речі під час нападу не були викрадені. Поліція встановила, що нападників було двоє. Одному 16 років, раніше несудимий, а другому 17 років, судимий за пограбування в минулому році. 16-річний напав на Артема, побив і кинув головою об плиту. Інший просто спостерігав. Обидва були п'яні. Згодом суд відправив одного з них під домашній арешт. На суді хлопець пояснив, що побив Мірошниченка, бо займався боксом і єдиноборствами і хотів "перевірити свої навички боротьби", - уточнила Печончик.

Вона також зазначила, що брат загиблого не вірить у версію про випадковий напад і вважає, що на Артема напали через його проукраїнську позицію.

"Артем Мірошниченко був активістом волонтерської групи "Бахмут Український". У 2014-2015 роках він плів сітки для військових, чистив картоплю для годування поранених у госпіталі. Артем розмовляв українською і ходив на всі заходи і волонтерські акції допомоги", - додала Печончик.

Нагадаємо, в ніч на 10 листопада в під'їзді власного будинку в Києві на сходах між поверхами було виявлено ветерана АТО, бійця 90-го батальйону Ігоря Панова, позивний "Хан", і його дружину Оксану Кавецьку. Подружжя сильно побили. 20 листопада ветеран помер у лікарні від отриманих травм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram