ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У кабінетах лікарів не повинно бути камер, - Скалецька

Це зловживання посадою і робочим місцем.

У кабінетах лікарів не повинно бути камер, - Скалецька
Фото: Макс Левин

Камери повинні бути в закладах охорони здоров'я для безпеки пацієнтів і лікарів, але не в кабінетах. Про це LB.ua повідомила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, коментуючи скандал в Одеському онкологічному диспансері, де знайшли приховану відеокамеру. Записи з неї викладали на порносайти.

"Камери можуть бути в реанімації, у відділеннях, де недоношені діти, в психіатричних лікарнях, де відбувається примусове лікування. Але камери не можуть бути в кабінетах, де лікар надає послуги. Те, що сталося в Одесі, однозначно вимагає реакції влади", - сказала Скалецька.

Вона пообіцяла, що це питання найближчим часом буде врегульовано Міністерством законодавчо.

Нагадаємо, 26 листопада в Одеському онкологічному диспансері в кабінеті УЗД, який орендував гінеколог В'ячеслав Триполко, виявили приховану відеокамеру. Про це стало відомо від пацієнтки, яка звернулася в поліцію із заявою про те, що на одному з порносайтів невідомі розповсюдили відео порнографічного змісту.

На відео - заявниця під час проведення процедури УЗД в Одеському онкологічному диспансері. У диспансері розірвали договір з лікарем, поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram