ГоловнаСуспільствоПодії

Встановлено ще двох причетних до присвоєння коштів вкладників страхової "Гарант-Лайф"

Загальна сума вкрадених коштів перевищила 80 мільйонів гривень.

Встановлено ще двох причетних до присвоєння коштів вкладників страхової "Гарант-Лайф"
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України встановила причетність ще двох топкерівників страхової компанії "Гарант-Лайф" до присвоєння більш ніж 80 млн гривень вкладників.

Це колишній голова правління і фактичний керівник компанії, повідомили у пресслужбі СБУ. Зазначають, що через фінансові махінації менеджменту компанію довели до банкрутства, а близько 10 000 клієнтів залишилися без заощаджень, внесених як платіж за страхування життя.

"Обом фігурантам оголошено про підозру у злочині за ч.5. ст. 191 Кримінального кодексу - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів", - додали в СБУ.

Слідство продовжує виявляти осіб, також причетних до схеми розтрати коштів.

Нагадаємо, що про масштабну злочинну схему стало відомо в липні 2019 року. Було встановлено, що у 2015-2016 роках колишній голова правління "Гарант-Лайф" привласнив близько 40 млн гривень. Гроші він витратив на придбання в підконтрольних компаній з ознаками фіктивності так званих сміттєвих цінних паперів за завищеною вартістю. Потім гроші привласнили топменеджер і власник страхової контори.

У серпні про підозру в причетності оголосили ще одному ключовому фігурантові - колишньому голові правління, через дії якого 2016-го вкладникам завдали збитків на суму понад 28 мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram