ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція завершила розслідування вбивства ювеліра Кисельова в Києві

Підозрювані - колишній поліцейський і співробітник СБУ.

Поліція завершила розслідування вбивства ювеліра Кисельова в Києві
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Слідче управління Київської поліції завершило розслідування вбивства Сергія Кисельова, яке відбулося 5 березня на вулиці Флоренції в Києві.

Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

Протягом слідства поліцейські встановили, що злочин ретельно готували. Підозрювані вдавалися до заходів конспірації, стежили за жертвою, вивчали спосіб життя чоловіка і маршрути пересування.

5 березня 2019 року вони підстерегли ювеліра біля житлового будинку на вулиці Флоренції. Один із підозрюваних сів в автомобіль підприємця і, погрожуючи пістолетом, зажадав віддати коштовності. Коли ювелір вчинив опір, його застрелили. Місце злочину підозрювані покинули ні з чим.

Через місяць, 13 квітня, підозрювані спробували напасти на родичів підприємця. Під час підготовки до злочину їх затримали. Протягом обшуків у них знайшли пістолет із глушником і патронами, гранати, балаклави, рації та інші речові докази.

З'ясувалося, що один підозрюваний - колишній поліцейський, інший - чинний співробітник СБУ.

Вони можуть бути причетними до ще кількох розбійних нападів у 2017-2018 роках.

Наразі підозрюваним і їхнім захисникам відкрили матеріали кримінального провадження, потім обвинувальний акт направлять до суду. Підозрюваних заарештовано.

Їм закидають п.6 ч.2 ст.115 (вбивство), ч.1 ст.14, ч.5 ст.185 (підготовка до крадіжки), ч.4 ст.187 (розбій), ч. 1 ст.263 ( незаконне поводження зі зброєю), ст. 257 (бандитизм).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram