ГоловнаСуспільствоПодії

Експертиза спростувала версію слідства про попадання під потяг 14-річного підлітка у Прилуках

На тілі не виявили пошкоджень від ударів.

Експертиза спростувала версію слідства про попадання під потяг 14-річного підлітка у Прилуках

Національна поліція спростувала інформацію, що знайденого на залізничних коліях у Прилуках 14-річного Дениса Чаленка збив поїзд. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Згідно з інформацією правоохоронців, підліток помер через відкриту черепно-мозкову травму і пошкодження мозку, проте на тілі не виявили пошкоджень від ударів.

"Судмедексперт встановив, що смерть дитини настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з переломами кісток черепа, обличчя і пошкодження головного мозку. Що ключове: на тілі загиблого - ні пошкоджень, завданих руками або ногами, ні травм від ударів сторонніми предметами. Також немає пошкоджень, які могли б виникнути при вертикальному притисненні поїзда. Тому версія, що підлітка збив поїзд, повністю спростована", - сказано в повідомленні.

При розтині печінки і нирок у дитини виявили 0,74 проміле алкоголю, а в крові - кофеїн. Крім того, одна з судових експертиз спростувала, що під нігтями хлопчика був епітелій і ДНК іншої людини.

Додатково під час слідства було проведено 7 відтворень на місці виявлення тіла загиблого, а також допитані майже 460 чоловік.

Для проведення подальшого слідства, поліція попросила у родичів загиблого домашній комп'ютер підлітка.

Нагадаємо, тіло дитини виявили біля залізничних колій 29 жовтня. Батьки переконані, що сина вбили, а тіло поклали на рейки, щоб приховати сліди злочину. За тиждень до вбивства він отримував повідомлення з погрозами. Хлопець загинув у темний час доби за п'ять кілометрів від будинку. При цьому батьки, коли шукали сина, виявили безліч плям крові за сотню метрів від його загибелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram