ГоловнаСуспільствоЖиття

Статус учасника бойових дій отримають три тисячі добровольців АТО

Норми закону поширюватимуться на добровольчі формування, які не увійшли в офіційні структури.

Статус учасника бойових дій отримають три тисячі добровольців АТО
Фото: Макс Требухов

Статус учасника бойових дій антитерористичної операції отримають 3 тис. учасників добровольчих формувань "Добровольчий український корпус", "Українська добровольча армія" і батальйону "ОУН". Про це сьогодні на брифінгу повідомила міністр у справах ветеранів Оксана Коляда і координатор Служби соціального захисту добровольців Анастасія Римар.

"Ухвалення законопроєкту 2045-1 надасть можливість понад 3 тис. ветеранів-добровольців отримати у майбутньому усі соціальні гарантії, які є в Україні для ветеранів", - зазначила міністр.

За словами Римар, норми закону поширюватимуться на добровольчі формування, що не увійшли в офіційні структури, яких на сьогодні 3: "Добровольчий український корпус", "Українська добровольча армія" і батальйон "ОУН".

Для отримання статусу учасника бойових дій добровольцю необхідно буде подати 3 свідоцтва від бійців, які вже мають такий статус або інвалідів війни - тих, хто був у складі офіційних формувань і можуть підтвердити і нотаріально завірити безпосередню участь цього добровольця у бойових діях у районі проведення АТО.

Нагадаємо, сьогодні, 4 грудня, ВР прийняла з правками у другому читанні і у цілому законопроєкт, який дозволяє отримати статус учасника бойових дій членам добровольчих батальйонів.

Згідно із законопроєктом, держава гарантує право на статус ветерана війни для тих, хто у складі добробатів, що не увійшли до ЗСУ, МВС, Нацгвардії та інших органів, брав участь в АТО протягом щонайменше 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram