ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі ексдепутат Партії регіонів оскаржує перейменування вулиці на честь Героя Небесної сотні

У 2017 році ексрегіонал вже намагався оскаржити ці рішення.

У Запоріжжі ексдепутат Партії регіонів оскаржує перейменування вулиці на честь Героя Небесної сотні
Улица Сергея Синенко, Запорожье

У Запорізькому окружному адміністративному суді повторно проходить слухання справи про оскарження перейменування вулиці Кремлівської на честь Героя Небесної сотні запорожця Сергія Синенка. Позивачем виступає ексдепутат Запорізької міськради від Партії регіонів Андрій Іванов.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Іванова, перейменування вулиці було проведено без громадських обговорень, відповідно не було враховано думку місцевих жителів.

У Запорізькій ОДА позов вважають необґрунтованим і відзначають, що рішення про перейменування вулиці приймалося в рамках реалізації закону про декомунізацію.

4 грудня у Запорізькому окружному адмінсуді мало відбутися підготовче засідання у справі, однак його слухання перенесли через неявку Іванова і представників Запорізької міськради.

На підготовче засідання прийшли і ті, хто підтримує перейменування, і ті, хто проти. Зокрема, на суді були батько Сергія Синенка, волонтери, ветерани війни на Донбасі і громадські активісти.

Раніше у 2017 році Іванов уже намагався оскаржити рішення про перейменування Кремлівської вулиці у Запорізькому окружному адмінсуді і Дніпропетровському апеляційному суді, однак обидва суди відмовили у задоволенні його позову.

У 2017-му Іванов також судився з мером Запоріжжя і міськрадою про перейменування вулиць Жукова та Героїв Сталінграда, а також судився з обласною державною адміністрацією про перейменування у Запоріжжі вулиць Тимошенка, маршала Чуйкова, Толбухіна і Ватутіна. У задоволенні його позовів суди відмовили.

Нагадаємо, наприкінці жовтня цього року у київському суді на розгляді апеляції побилися противники і прибічники перейменування Московського проспекту і проспекту Ватутіна.

Рішення дати цим проспектам імена Бандери і Шухевича міськрада прийняла у 2016 і 2017 роках відповідно. Пізніше дві громадські організації "Єврейська правозахисна група" і "Ветерани праці - діти війни" подали позов і через Окружний адміністративний суд Києва домоглися скасування рішень міськради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram