ГоловнаСуспільствоЖиття

Будівництва "Укрбуду" під загрозою замороження, інвестори просять президента втрутитися

Ініціативна група вимагає запобігти новій будівельній афері.

Інвестори житлових комплексів, що будуються під егідою Державної будівельної корпорації "Укрбуд", заявляють про зупинку планових робіт підприємства і просять втручання Кабміну і президента. Про це йдеться в петиції, розміщеній на сайті президента України.

"Понад 13 тисяч сімей інвесторів, які придбали житло у 26 житлових комплексах "Укрбуду", вкрай стурбовані критичною ситуацією на будівельних майданчиках протягом останніх чотирьох місяців, починаючи з липня 2019 роки (припинення будівництва і перенесення термінів введення в експлуатацію об'єктів на рік і більше)", - сказано в петиції.

Як повідомили LB.ua представники ініціативної групи інвесторів, перші серйозні проблеми почалися влітку, потім у вересні-жовтні було невелике пожвавлення робіт, а в листопаді всі роботи фактично зупинилися, що можна побачити і на веб-камерах об'єктів.

Інвестори побоюються, що в компанії, яка залучала кошти під брендом державної, немає фінансів для завершення проєктів і від цієї будівельної піраміди постраждають до 40 000 осіб.

В офісі президента активістам пообіцяли створити робочу групу, коли петиція набере необхідну кількість голосів.

Петиція була розміщена 23 листопада і вже набрала 2,5 тисячі голосів.

Одним із перших комплексів, який спізнав проблем із зупинкою будівництва, став ЖК "Харківський". На цьому об'єкті була здана в експлуатацію перша черга, а здачу другої і третьої затримують більш ніж на рік (заявлена у 2018 році). Через затримку забудовник не підключив тепло ЖК, і люди, які вже живуть у першому будинку, залишилися без централізованого опалення.

Разом із тим в офісах продажів "Укрбуду" заперечують зупинку будівельних робіт на об'єктах і продовжують продавати квартири.

Зокрема, активно працює офіс продажів ЖК "Чарівне місто" (метро "Червоний Хутір"), незважаючи на те, що стосовно цього комплексу вже другий рік тривають судові розгляди через фальсифікації процедури виділення ділянки із земель Міноборони.

Нагадаємо, в жовтні 2019 експрезиденту державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максиму Микитасю повідомили про підозру в заволодінні майном Національної гвардії України на суму понад 81 млн грн. Микитась вийшов із СІЗО під заставу 80 млн грн і з електронним браслетом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram