ГоловнаСуспільствоПодії

На адмінкордоні з Кримом затримали члена "Єдіной Росії", який приїхав по український закордонний паспорт

Він активно підтримував окупацію.

На адмінкордоні з Кримом затримали члена "Єдіной Росії", який приїхав по український закордонний паспорт
Игорь Кучерявый
Фото: atr.ua

На адмінкордоні з Кримом, на КПВВ "Каланчак", затримали члена партії "Єдіная Росія" Ігоря Кучерявого. Він відомий своєю активною підтримкою окупації півострова, пише ATR.

Кучерявого затриманий під час виїзду з Херсона до Криму. За інформацією ЗМІ, на материковій частині України він хотів отримати український закордонний паспорт.

Зазначають, що під час захоплення Криму Росією він організовував "загони самооборони" і "блокпости" у Севастополі. Нагороджений Міністерством оборони РФ медаллю "За повернення Криму".

"За попередніми даними, отримував український закордонний паспорт. Під час проходження паспортного контролю його затримала СБУ, оскільки він - член партії "Єдіная Росія", активний учасник "рускої весни". Зараз його допитують. Надалі відвезуть у Херсон, оскільки там відбудеться суд", - розповіла заступник командира громадського формування "Аскер" Евеліна Аріфова.

Цю інформацію підтвердив і віцепрезидент Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов. За його словами, Кучерявий на допиті заявив, що "з тим, що видають у Росії (паспортом. - Ред.), нікуди не поїдеш, а їздити хочеться".

Нагадаємо, 1 і 2 грудня в селищі Золоте, де відбулося відведення військ, побував депутат Держдумиголова шовіністичної партії "Родіна" Олексій Журавльов. Він потрапив туди через не підконтрольну уряду України ділянку кордону з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram