ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновник Тернопільської райадміністрації попався на хабарі

Чиновник вимагав хабар за затвердження будівельних паспортів забудови.

Чиновник Тернопільської райадміністрації попався на хабарі
Фото: npu.gov.ua

Сьогодні, 2 грудня правоохоронці затримали керівника одного з відділів Тернопільської районної державної адміністрації під час отримання частини хабара. Про це повідомляє пресцентр нацполіції.

Встановлено, що чиновник вимагав від громадянина хабар за затвердження будівельних паспортів забудови земельної ділянки та декларації про початок виконання будівельних робіт. Громадянин повинен був передати чиновнику 4200 доларів «винагороди».

Правоохоронці задокументували факт передачі та отримання частини хабара -1500 доларів, які вони вилучили в службовому кабінеті чиновника.

Дії посадової особи підпадають під ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено статтею 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

Нагадаємо, в листопаді ДБР зловило працівників СБУ на хабарі за обіцянки не давати хід деяким справам. З кожного підприємця правоохоронці вимагали від 20 до 300 тисяч гривень. Гроші переводилися на рахунки благодійного фонду, після чого вони перераховувалися на підконтрольні правоохоронцям підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram