ГоловнаСуспільствоПодії

В Україну намагалися ввезти контрабандний японський антикваріат на $300 тисяч

Деякі з експонатів датовані ХVIII-XIX століттям і високо цінуються серед колекціонерів.

СБУ виявила контрабандне ввезення історичних і культурних цінностей зі Східної Азії на $300 тисяч. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"На пост "Східний" Київської міської митниці ДФС прибули три контейнери з товарами з Японії. Замовник вантажу - іноземець, тривалий час проживає в Україні. Чоловік задекларував нібито ввезення побутових товарів і спортивного інвентарю.

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Під час огляду вантажу правоохоронці виявили, що частина речей не відповідає заяві митної декларації. Експерти підтвердили, що в контейнерах містяться антикварні предмети інтер'єру в східному стилі. Це старовинна холодна зброя, предмети побуту та меблі. Деякі з експонатів датовані ХVIII-XIX століттям і високо цінуються серед колекціонерів.

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Виявлені предмети вилучено та передано для проведення подальших експертиз.

За фактом контрабанди культурних цінностей слідчі почали кримінальне провадження.

Нагадаємо, в кінці листопада СБУ блокувала незаконне вивезення з України танкових двигунів.

Під час обшуків за адресою комерційної структури, пов'язаної з фігурантами кримінального провадження, правоохоронці виявили 20 дизельних двигунів марки УТД20, які готувалися до вивезення за кордон. Ці мотори встановлюються на БМП-1, БМП-2 і належать до товарів військового призначення. Крім того, у зловмисників виявили 21 корпус та інші запчастини до комплектації двигунів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram