ГоловнаСуспільствоПодії

Під Києвом поглумилися над могилою героя Небесної Сотні

Він загинув у лютому 2014-го від кулі снайпера.

Під Києвом поглумилися над могилою героя Небесної Сотні
Фото: kv.npu.gov.ua

У Вишгороді Київської області невідомі поглумилися над могилою учасника Революції Гідності, який загинув 20 лютого 2014 року від кулі снайпера. Про це повідомили в пресслужбі обласної поліції.

"Посмертно він отримав звання Героя України з орденом "Золота зірка" за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, служіння українському народу під час Революції Гідності. Також нагороджений медаллю "За жертовність і любов до України", - повідомили правоохоронці.

На опублікованих ними фото видно, що невідомі розрили землю на могилі і розкидали її навколо.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про наругу над могилою, іншим місцем поховання або тілом загиблого. Зловмисникам загрожує обмеження волі від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін.

Нагадаємо, у вересні 2019 в Богданівці Миколаївської області невідомі осквернили пам'ятник жертвам Голокосту. У листопаді біля центральної синагоги ім. Бродського вандали розписали червоною свастикою пам'ятник класикові єврейської літератури Шолом-Алейхему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram