ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні стартував пробний електронний перепис населення

Онлайн-опитування проводять в частині Київської області.

В Україні стартував пробний електронний перепис населення
Фото: val.ua

В Україні в ніч на 1 грудня стартував пробний перепис населення. Держслужба статистики оприлюднила детальну відеоінструкцію щодо проходження перепису в Інтернеті.

Перепис проводитиметься в Київській області: в частині Оболонського району та в Пісківській ОТГ Бородянського району Київської області.

Опитування в онлайн-режимі триватиме 10 днів.

Другий етап перепису запланований з 14 по 23 грудня - жителі цих самих районів повинні надати відповіді писареві, який відвідає їхні будинки, або заповнити анкету в переписному відділі або інструкторській дільниці.

Нагадаємо, в Кабміні придумали алгоритм для електронного перепису населення. За основу візьмуть дані мобільних операторів.

Директор Інституту демографії Елла Лібанова розкритикувала цю ідею. Вона вважає, що електронний перепис може не визнати міжнародне співтовариство.

Перший і наразі останній перепис у незалежній Україні було проведено в 2001 році. Тоді чисельність населення країни становила 48,457 млн осіб. До цього українців "переписували" ще у складі СРСР у 1989 році. Тоді в Українській РСР проживало 51,7 млн осіб.

Уряд планував Всеукраїнський перепис населення на 2011 рік. Згодом його перенесли спочатку на 2012-й, потім на 2013-й, потім на 2014-й, після чого на 2016 рік. У грудні 2015 року уряд вп'яте переніс перепис населення - на 2020 рік.

У бюджет спочатку заклали 3,4 млрд гривень, але потім суму знизили до 1,1 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram